Reisverslag Canada 2009 Index
Klik op een datum voor het verslag van die dag

> Index <
3 juni 2009
4 juni 2009
5 juni 2009
6 juni 2009
7 juni 2009
8 juni 2009
9 juni 2009
10 juni 2009
11 juni 2009
12 juni 2009
13 juni 2009
14 juni 2009
15 juni 2009
16 juni 2009
17 juni 2009
18 juni 2009
19 juni 2009
20 juni 2009
21 juni 2009
22 juni 2009
praktische informatie
laatste reacties
pagecounter

startpagina.nl


welkom

Op deze pagina's kun je een indruk krijgen van onze reis naar Canada, tussen 3 en 22 juni 2009.

Marin & Sander
Marin & Sander

Wie zijn wij?

Sander en Marin, een reislustig stel uit het midden van het land. Van verslagen en foto's van andere reizen die we hebben gemaakt vind je hier een overzicht.

Na de prachtige rondreis die we in 2007 met een camper hebben gemaakt in het zuidwesten van de USA, leek het ons een prima plan om ook het zuidwesten van Canada op die manier te gaan verkennen.

Veel meer dan een voorstelling van bergen, bomen en meren hadden we in eerste instantie niet van Canada, maar dat het prachtig moest zijn daar waren we wel van overtuigd.

Om erachter te komen welke plaatsen de moeite waard zijn hebben we ons eerst uitgebreid 'ingelezen'. Dat deden we met behulp van twee reisgidsen, een uitgebreide en rijk ge´llustreerde blauwe reisgids van Lannoo, en een wat beknopter werk van Marco Polo, Canada West.

Verder kregen we een reisverslag uit 1997 toegeschoven van Jeanne, een nicht van Marin, wiens dochter Tineke met haar man Wim in het westen van Canada woont. In de aanloop naar onze reis hebben we kennis gemaakt met Tineke, die ons niet alleen overspoelde met allerhande interessante informatie, maar ons ook uitnodigde om tijdens onze reis hun 'Domaine Vesseur' in Langley te bewonderen en aanbood om ons de hoogtepunten van Vancouver te laten zien, evenals de omgeving van Langley.

Nog meer interessante info hebben we op internet gevonden, met name op de zeer uitgebreide website van Leo en Rosalie, www.traveljunkies.nl. Ook Google is een uitstekend hulpmiddel om interessante info over Canada te vinden, en op canada.startpagina.nl is veel info te vinden.

Aangezien we beiden drie weken vrij van ons werk konden nemen, hebben we natuurlijk keuzes moeten maken om zoveel mogelijk te zien, maar de dagelijks te rijden afstand niet teveel uit de hand te laten lopen. Het is immers vakantie! ;-) De ervaring van onze reis in Zuidwest USA in 2007 heeft ons geleerd dat afstanden van meer dan 400 kilometer op een dag niet echt bijdragen aan een ontspannen vakantie. Als er tussen twee bezienswaardigheden onderweg weinig te zien is kan het natuurlijk wel, maar we proberen wel om dagelijks mooie dingen langs de route te bekijken.

Uiteindelijk is onze keuze op een aantal dingen gevallen, en hebben we geprobeerd daartussen een zo leuk mogelijke route te plannen. We willen in ieder geval naar:

Bovenstaand lijstje heeft geresulteerd in onderstaande route:

Highslide JS
Klik op het kaartje om te sluiten.
Klik op het kaartje voor een vergroting.

 

We vliegen van Amsterdam naar Vancouver, waar we de eerste nacht in een hotel in de buurt van het vliegveld verblijven. Eerst overnachten is nu eenmaal een regel van de camperverhuurders, zodat je uitgerust in hun camper stapt. We halen de camper op bij Cruise Canada, zo'n 22 kilometer van Vancouver Airport. Met een zogenaamd 'early-bird' pakket kun je de camper al 's morgens ophalen (normaal gesproken pas na 1pm), en is de transfer van het hotel naar Cruise Canada (en terug) inbegrepen.

Na het vol laden van de camper met de nodige boodschappen rijden we de route in deze volgorde:
Hope, Kamloops, Revelstoke, Yoho NP, Banff NP, Jasper NP, Clearwater, Cache Creek, Squamish, Horse Shoe Bay (veerboot naar Vancouver Island), Nanaimo, Tofino, Parksville, Victoria, Tsawwassen (veerboot naar het vasteland), Langley.

In Langley, net ten zuidoosten van Vancouver, blijven we het laatste weekend te gast bij Tineke en Wim, waarna we de camper weer inleveren en weer naar Vancouver Airport gebracht worden.

Het complete pakket (vlucht, hotel en camper) hebben we geboekt via Tioga Tours. Deze reisorganisatie is gespecialiseerd in reizen naar Amerika en Canada, ook onze camperreis in in 2007, zuidwest USA hebben we via hen geboekt, naar volle tevredenheid.

- Navigeer

Navigeer over deze pagina's door in de rechterkolom op een datum te klikken, of door onderaan de pagina's op 'Vorige' en 'Volgende' te klikken.